همان طور که غذای شکمی نباید مسموم باشد و باید بر اساس معیار، نه صرفاً میل تأمین شود، غذای جنسی نیز می بایست بر اساس قواعدی منطقی و مطلوب و نه توام با هرج و مرج فراهم آید.
نگران نباش، گمان نکن که قلم موعظه و نصیحت برداشته و از موضع بالا به پایین می خواهم با جملات و مطالب کلی و مبهم و عبارات و اصطلاحات کشدار و قابل تأویل و توجیه، نصیحتت کنم. بلکه به عنوان کسی که سال هاست با طبقات مختلف اجتماعی در گروه های سنی متفاوت مرتبط بوده و دردها و رنج های آنان را از نزدیک لمس کرده ،می خواهم تجمیع تجارب علمی و فکری و هر آنچه از صاحبان درد و رنج را گرفته، در فرصتی کوتاه و محورهایی فشرده، تقدیمت کنم. تا بدانی، بخوانی و عمل کنی و مرا دعا کنی.
کوتاه سخن اینکه انسان موجودی دو بعدی است مادی، بعد معنوی، بعد حیوانی،این موجود دو بعدی که اشرف مخلوقات است برای قوام و دوام خود نیاز به تأمین و تغذیه هر دو بعد وجودی خود دارد.
یکی از نیازهای انسان، نیاز جنسی و غریزی بوده و می بایست به طریق صحیح و سالم ارضا شود تا مانع طغیان شود.
همان طور که غذای شکمی نباید مسموم باشد و باید بر اساس معیار، نه صرفاً میل تأمین شود، غذای جنسی نیز می بایست بر اساس قواعدی منطقی و مطلوب و نه توام با هرج و مرج فراهم آید.
محورهای ارائه شده ذیل ما را از گرفتار آمدن در دایره کشنده افراط و تفریط نجات خواهد داد.
1- عوارض تلخ و گزنده ارضاء ناسالم نیازهای جنسی (خود ارضائی و …) را به خوبی بشناسیم . این امر از موانع عمده گرایش به رفتار جنسی ناسالم خواهد شد. همان طور که هیچ فرد آگاهی غذای مسموم و یا مرگ موش را که می شناسد نمی خورد.
مذمت خود ارضایی در روایات
1? امام صادق (علیه السلام): روز قیامت خداوند با شخص خودارضا گفت و گو نمىکند و از چشم خدا مىافتد. (میزان الحکمه، ح 18749)
2? رسول خدا (صلی الله علیه و آله): لعنت خدا و ملائکه خداوند و تمام بشر بر شخص خودارضا. (همان، ح 18748)
3? رسول خدا(صلی الله علیه و آله): کسى که خودارضایى مىکند، ملعون است. (همان، ح 18751)
4? امام صادق (علیه السلام): خودارضایى گناه بزرگى است که خداوند در قرآن از آن نهى فرموده است. (همان، ح 18750)
5? امام صادق (علیه السلام): براى کسى که خودارضایى کند در قیامت عذاب دردناکى در نظر گرفته شده است. (همان، ح 18749)
عدم کنترل غرایز جنسی آثار و عوارض فراوانی دارد که بعضی از آن ها از این قرار است:
الف- اعتیاد آور است، فرد آلوده (مثلاً به خود ارضایی) بعد از مدت کوتاهی، توان مقابله با آن را تا حدّ زیادی از دست می دهد. چرا که اعتیاد (به هر چیزی) با یک بی توجهی ارادی شروع و غیر ارادی ادامه می یابد.
ب- هر عملی که از مجرای غیرطبیعی انجام گیرد، باعث بیماری و آسیب های جسمی و روحی خواهد شد. درست مثل این که از راه بینی آب بنوشیم.
فرد آلوده (مثلاً به خود ارضایی) بعد از مدت کوتاهی، توان مقابله با آن را تا حدّ زیادی از دست می دهد. چرا که اعتیاد (به هر چیزی) با یک بی توجهی ارادی شروع و غیرارادی ادامه می یابد.
2- پرهیز جدی از تنهایی- تنهایی در بسیاری موارد، یعنی هم نشینی با شیطان. برخی از روانشناسان خودارضایی و رفتار جنسی آلوده را «مرض تنهایی» نامیده اند. بد نیست بدانیم که تقریباً همه معتادان و متبلایان به امراض جنسی، از جمله خودارضایی در تنهایی به این امراض مبتلا شده اند، انسان در جمع به نوعی تحت نظارت همگانی قرار گرفته و کنترل می شود.
امام علی علیه السلام فرموده است: « اتَّقُوا مَعَاصِیَ اللَّهِ فِى الْخَلَوَاتِ فَإِنَّ الشَّاهِدَ هُوَ الْحَاکِمُ ؛ از نافرمانى خدا در خلوت ها بپرهیزید؛ زیرا همان که گواه است، داورى مى کند.» (نهج البلاغه، حکمت 324 )
3- بیکاری، یعنی بیماری و بیماری ابعاد مختلفی دارد. فعالیت های فکری و جسمی، به خصوص بدور از تنهایی، جوهر و گوهر تشکیل دهنده شخصیت سالم و با ثبات است. کاری کنید که به قول معروف وقت سرخاراندن نداشته باشید. این یعنی غلبه بر هر نوع آلودگی و اعتیاد به رفتار نامعقول و نامشروع.
4- مطالعه و بالا بردن شعور و آگاهی در حوزه تکنیک های موفقیت، راه های تقویت اعتماد به نفس، روش های غلبه بر خواسته های نفسانی، مهارت های اجتماعی، ورزشی و… علم، ویتامین ذهن و ضمیر انسان است یا علم به خوبی ها و شناخت بدی ها، راه و روش رسیدن به لذات ماندنی و پرهیز از لذت های ناپایدار و نماندنی را به ما می نمایاند و عالمانه تر و عاقلانه تر زندگی خواهیم کرد.
روزی لااقل یک ساعت مطالعه در زمینه های مذکور را غذای هر روزه فکر و ذهن خود بدانید. البته بهتر است مطالعه در تنهایی نباشد. در کتابخانه و یا بین اعضای خانواده باشد.
5- انتخاب و ارتباط با دوستان اهل دین و دانش، به خصوص در دوره نوجوانی و جوانی از اصلی ترین پیش نیازهای موفقیت و سعادت و سلامت جسم و جان آدمی است.
امام على علیه السلام : خَیرُ إخوانِکَ مَن دَعاکَ إلى صِدقِ المَقالِ بِصِدقِ مَقالِهِ وَ نَدَبَکَ إِلى أَفضَلِ العمالِ بِحُسنِ أعمالِهِ؛ بهترین برادرانت(دوستت)، کسى است که با راستگویى اش تو را به راستگویى بخواند و با اعمال نیک خود، تو را به بهترین اعمال برانگیزد. (تصنیف غررالحکم و درر الکلم ص417 ،ح9535)
6- انتخاب فرد یا مرکزی برای مشاوره و دریافت پاسخ سوالات و ابهامات مختلف خود، در حوزه های دین، اخلاق، احکام و…
7- کنترل چشم، نمی توان مهار چشم را بدست نفس داد و انتظار آلوده شدن به شهوات جنسی را نداشت. تماشای فیلم ها، عکس ها، یا صحنه هایی که متأسفانه گاهی در معابر عمومی (پوشش ناهنجار زنان و مردان جوان) دیده می شود، از عوامل تشدید کننده امراض روحی و روانی است.
8- انس با مسجد، نماز و دعا و توکل به خدا و ارتباط معنوی با خوبان و پاکان و رأس آنان معصومین (علیهم السلام)، فراموش نکنیم ما حضرت علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و حضرت زینب (سلام الله علیها) داشته باشیم و آلوده به امراض و رفتار جنسی، از بزرگ ترین کفران نعمت خواهد بود و کفران نعمت، یعنی مبتلا شدن به افسردگی، اعتیاد، غم، اندوه، ندامت و طلاق و…
9- حریم محرم و نامحرم را بشدت رعایت کنید، ارتباط تلفنی، ایمیلی، چت، پیامکی و گفتگوهای غیرضرور و خصوصی با غیر همجنس از عوامل تحریک جنسی و در نتیجه مبتلا شدن به رفتار جنسی نامطلوب و بیمارگونه به شمار می آید.
10- بعد از بندهای مذکور، مطمئناً کنترل بر غرایز جنسی سهل و آسان خواهد شد. امّا در صورت عدم موفقیت احتمالی، ازدواج راه طبیعی و سالم کنترل و مدیریت غرایز جنسی است. البته اگر ازدواج دائم نشد، ازدواج موقت بهتر از گناه و معصیت است.
فراموش نکنید که همان طور که عادت به بدی و دامن زدن به ارضاء نیازهای جنسی و امیال کاذب اعتیاد آور است. تکرار و تأمل و تأکید بر اجرای قواعد کنترل نیز اعتیادآور بوده و مقاومت و توانایی شما را بالا خواهد برد.